FINCA Kosovë shënon Ditën e Tokës duke mbjellur drunjë


Më 22 prill, në Ditën Botërore të Tokës, ekipi i FINCA-së së bashku me Komunën e Prishtinës i shprehën mirënjohjen e tyre Planetit Tokë, të cilët me iniciativë vullnetare të përbashkët kanë mbjellë 50 drunjë në oborrin e Fakultetit Teknik.

Mbjellja e drunjëve në këto lokacione është bërë me qëllim të vetëdijësimit të komunitetit për ruajtjen e ambientit që synon rritjen e vëmendjes institucionale e qytetare ndaj ambientit dhe kujdesit ndaj tokës.

Qyteti ynë ka nevojë për hapësira të reja gjelbëruese si dhe për mirëmbajtjen e atyre ekzistuese. Një ambient i pastër e i gjelbëruar mundëson jetë më të shëndoshë. Ambienti është i të gjithëve prandaj dhe krijimi i sa më shumë hapësirave të gjelbëruara është përgjegjësi e të gjithëve.

Këto iniciativa do të vazhdojnë edhe gjatë vitit, ku lagjja e radhës do të jetë lagjja Kalabria.

FINCA – Të ndërtojmë të nesërmen së bashku!

 
 
FINCA Kosovë është pjesë e rrjetit të FINCA Impact Finance, një grup prej 21 institucionesh mikrofinanciare dhe financiare që ofrojnë shërbime financiare me përgjegjësi shoqërore dhe u mundësojnë ndërmarrësve me të ardhura të ulëta dhe pronarëve të bizneseve të vogla që të investojnë në të ardhmen e tyre.
©2019 FINCA Kosovë
Politikat e Privatësisë