Historia Globale

1980-1990: Fillet e mikrofinancave

HIST-HATCH1

1984

John Hatch konceptoi Village Banking. Plani i tij mundësoi që fermerët e varfër të Bolivisë, të qasen në kredi pa kolateral, përmes garancionit kolektiv. Në 1985 Hatch themeloi FINCA-n. FINCA është një institucion që mbështet Fondacionin për Ndihmën e Komunitetit Ndërkombëtar.

LA VB

1985

FINCA lansoi programet e saj të para për Village Banking në Amerikën Latine. El Salvadors ishte i pari në 1985; Meksiko, Honduras, Guatemala dhe Haiti ndjekin ne 1989.

1991-2000: Kontinente të Reja, Klientë të Rinjë, Shërbime të Reja

Private School Owner1992

FINCA lansoi programin e saj të parë në  Afrikë. FINCA Uganda u hap ne 1992, duke dëshmuar që Village Banking do të ketë sukses edhe në mjedise të ndryshme gjeografike dhe kulturore.

Kyrgyz Women with Hats1995

FINCA fillon të zgjerohet nëpër Euroazi.FINCA Kirgistan u hap në 1995.

Haiti VB Transaction Hands

1997

FINCA bashkë-sponzoroi, Samitin e parë Mikrofinanciar. Samiti, tërhoqi praktikantë, avokatë, institucione edukative, insitucione financiare, organizata jo-qeveritare, donatorë dhe institucione tjera nga e gjithë bota që të rriteshin së bashku për një qëllim të përbashkët: Të eleminonin varfërinë.

Clinton

1998

Presidenti Bill Clinton dhe zonja e parë Hillary Clinton vizituan FINCA Uganda dhe treguan mbështetje të fortë për Mikrofinanca, si një mjet i rëndëshishëm dhe kritik për zhvillim.

Azeri boy w women_jpg

1998-1999

FINCA lansoi 5 programe të reja në EuroAzi. Madhëria e saj Mbretëresha Rania Al-Abdullah e Jordanisë, përuroi FINCA Kosovë; FINCA gjithashtu lansoi programet në Armenia, Georgia, Azerbaijan, dhe Rusi.

uganda fire

1999

FINCA ofron mikro-sigurimet.. Programi i saj inovativ në Uganda më vonë u miratua nga shumë MFI.

2001 – 2010: Microcredit Comes of Age

Unknown

2003

FINCA Afghanistan programi i saj mikrokreditor bëhet i pari në vend. FINCA përshtati produktet e saj Sharia, që përputheshin me parimet financiare të Islamit.

NATALIE_Haiti

2004

Fituesja e cmimit Academy-award aktorja Natalie Portman u emërua si Ambasadorja e Shpresës, dhe puna e saj me FINCA rriti dukshëmërinë e mikrofinancës si një mjet i rëndësishëm për zhvillim ekonomik.

Azeri branch 2

2004

Tri filiale të FINCA-s u bënë institucione të rregullta financiare. Si institucione financiare, filialet në Ecuador dhe Uganda mund t’iu ofronin klientëve më shumë shërbime, përfshirë edhe llogaritë e kursimeve.

ecu0006

2005 – 2006

Kombet e Bashkuara deklaruan se viti 2005 ishte viti i Mikrokredisë. Cmimi Nobel për Paqe iu dha Muammad Yunus dhe Grameen Bank, për vlerësimin pozitiv global të Mikrofinancës.

VB-logo-2

2007

FINCA lansoi Village Banking Campaign, angazhim ky për të ofruar shërbime financiare për një milion klientë që jetojnë në varfëri.

FINCA UK Collaborating for Change

2008

FINCA lansoi filialin e saj FINCA UK .

HER MAJESTY-Queen-Rania

2008

FINCA lansoi nje filial të ri në Jordani. Madhëria e saj Mbretëresha Rania Al-Abduallh e Jordanisë përuroi këtë program.

branchless banking

2009

FINCA prezantoi “Degët Bankare”. Pikat e shitjes, ATM-të dhe celularët shpërndanë programet e FINCA-s me kosto të ulët të transaksioneve

Rupert

2009

FINCA lansoi filialin e saj, dega e FINCA Canada..

Uganda Trip March 22-April2 2010 039

2010

FINCA Uganda lansoi programin kreditor micro-energy. Kreditë iu mundësuan klientëve blerjen e llampave, shporetëve dhe gjeneratorëve solar, që siguronin burim të mjaftueshëm të energjisë për shtëpi dhe biznese. Vetëm 12% e popullsisë është në rrjetin elektrik të Uganda-s.

FIN25-year logo edited 2

2010

Moment historik: FINCA festoi 25 vjetorin e ofrimit të shërbimeve financiare për sipërmarrësit me të ardhura të ulëta.

2010-sot: Plotësimi i Nnevojave në Tregun Global

Star-Girls-Uganda

2011

FINCA Uganda lansoi programin e kursimeve për të rinjë.

money

2011

Moment historik: FINCA arrinë $1miliardë dollar, kredi të shpërndara.

SMART-2

2011

FINCA miraton The Smart Campaign. Smart Kampanja është kampanjë globale e cila mbron interesat e klientit nëpër institucione kulturore dhe në industrinë e mikrofinancave.

FMH-Signing

2011

FINCA lansoi FINCA Microfinance Holding Company LLC., e para në llojin e saj për ortakëritë investuese me përgjegjësi shoqërore

Faces-of-FINCA-Clients

2013

Moment historik: FINCA arrinë 1milion klientë.

 
FINCA Kosovë është pjesë e rrjetit të FINCA Impact Finance, një grup prej 21 institucionesh mikrofinanciare dhe financiare që ofrojnë shërbime financiare me përgjegjësi shoqërore dhe u mundësojnë ndërmarrësve me të ardhura të ulëta dhe pronarëve të bizneseve të vogla që të investojnë në të ardhmen e tyre.
©2019 FINCA Kosovë
Politikat e Privatësisë