Salih Musliu

Salih Musliu

Salih Musliu 45 vjeçar jeton në fshatin Dumnicë në dalje të qytetit të Vushtrrisë me gruan, 10 fëmijët, 4 nipat dhe mbesat e tij. Para pesë viteve, ai vendosi ta lërë biznesin e tij tregtarë dhe të filloj një fermë bulmeti.

Ai filloi me shtatë lopë, dhe kur vendosi të zgjeroi biznesin, ai shfrytëzoi një kredi agrikulture nga FINCA që të blej më shumë lopë. Tani ai ka 20 lopë dhe në sasi të konsiderueshme është rritur edhe prodhimi i qumështit dhe sanës.

Rritja e biznesit të tij e ka ndihmuar familjen e tij financiarisht, dhe ka përfituar më shumë të mira për të gjithë 16 të afërmit e tij. Ai shpreson të marrë edhe një kredi tjetër dhe të vazhdoj rritjen e numrit të lopëve që mund të rris fermën. Me paratë që është duke i fituar ai është në gjendje të punësoi të gjithë familjen e tij.

Salihu është shumë i kënaqur me shërbimet e FINCA dhe thotë se stafi i FINCA më ka dhënë detaje të qarta në drejtim me kushtet e kredisë. Salihu thotë,

“FINCA është më e mira për kreditë e agrikulturës. Ti nuk ke nevojë të presësh gjatë për aprovimin e kredisë tuaj, gjë që është shumë e rëndësishme në këtë lloj biznesi, koha është shumë e vlefshme.”

Lexo më shumë

 
FINCA Kosovë është pjesë e rrjetit të FINCA Impact Finance, një grup prej 21 institucionesh mikrofinanciare dhe financiare që ofrojnë shërbime financiare me përgjegjësi shoqërore dhe u mundësojnë ndërmarrësve me të ardhura të ulëta dhe pronarëve të bizneseve të vogla që të investojnë në të ardhmen e tyre.
©2019 FINCA Kosovë
Politikat e Privatësisë